Turism

ccccc

In partea de nord si de est a zonei ( zona satelor Gulianca, Olaneasca si Ariciu) primele asezari umane isi dac aparitia pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Principalul factor al popularii il constituie transhumanta, care a favorizat aparitia in aceasta regiune a satelor.Transhumanta s-a manifestat prin trecerea transilvanenilor, prin contingente intregi, numite bajenari, dinspre trecatorile muntilor.Documentele locale amintesc de ciobani, ungureni sau de peste munti.Pastoritul a constituit principalul motiv al evolutiei sociale si economice a zonei.In aceasta zona s-a manifestat fenomenul de transhumanta, prin deplasarea alternative si dupa sezon a oilor dinspre si inspre pasunile de munte sau pasiunile de campie, cutreierand zone largi intre Carpati, Dunare si Mare. La orice stana din aceasta zona se pot observa...

citeste mai mult

Turism

Prezentare locala

Comuna Salcia Tudor este amplasata in nord-vestul judetului Braila, invecinandu-se la nord cu judetul Galati, la vest si nord-vest cu judetul Vrancea, in sud-vest cu judetul Buzau si comuna Racovita, in sud-est cu comuna Scortaru Nou si in nord-est cu comuna Maxineni.

Din punct de vedere geo-morfologic, comuna este situata in Campia Siretului inferior, iar din punct de vedere geografic in nordul Campiei Baraganului.

Cele cinci sate componente ale comunei Salcia Tudor, au aparut in doua etape deosebite in...

citeste mai mult
www.primariabraila.ro

Primaria Braila

www.presidency.ro

Presedintele Romaniei

www.gov.ro

Guvernul Romaniei

www.braila.anofm.ro

ANOFM Braila

www.e-guvernare.ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

www.sts.ro/ro/despre-112

Camera Deputatilor