Agricultura

Agricultura

Agricultura

Comuna Salcia Tudor are o suprafata de 10335 ha, din care 9979 ha in extravilan si 356 ha in intravilan.

Relieful este alcatuit din campuri relative netede in cuprinsul carora sunt schitate vai largi si depresiuni inchise, in care se gasesc lacuri temporare sau permanente. Flora judetului este completata de vegetatie halofila (rogoz de saratura, ghiriu, saratica) specifica solurilor saraturate, precum si de o vegetatie acvatica intalnita predominant in baltile si lacurile zonei inundabile. In anii cu precipitatii bogate, in lunile septembrie si octombrie se coseste iarba pentru a doua oara, care prin uscare (rezulta otava) se depoziteaza pentru hrana oilor iarna.

Agricultura de subzistenta este o forma de realizare a agriculturii, dominata de terenuri cultivate pe suprafete mici.

Tinerii sunt rezervati la a-si dezvolta fermele de subzistenta, la una care le poate aduce venit, chiar daca au posibilitatea accesarii fondurilor europene. Ei invoca tot mai mult lipsa pietelor de desfacere, preturile foarte mici oferite de fabrici si procesatori, subventiile care vin cu intarziere, situatia economica precara din prezent, precum si birocratia care le ingreuneaza foarte mult drumul spre aceste fonduri europene.la arat

O mica speranta mai vine din partea celor care fac agricultura din pasiune. Desi numarul lor este mic, visul lor pare destul de puternic pentru a trece peste aceste impedimente. Insa pentru o agricultura performanta care sa scape de stigmatul subzistenta ponderea agricultorilor care vor performanta trebuie sa creasca semnificativ.

Masuri precum comasarea terenurilor, restructurarea fermelor, organizarea pietelor comune, ar trebui sa se materializeze prin sprijinul reciproc dintre stat si fermieri.

Unul din punctul cheie in realizarea acestui deziderat este informarea cat mai corecta a taranului roman asupra posibilitatilor de dezvoltare pe care le are si sustinerea acestuia prin oferirea de consultanta neconditionata.
Statistic vorbind, el este informat, insa informatiile pe care le primeste ori sunt trunchiate, ori nu sunt adaptate capacitatii lui de intelegere. Mai trebuie sa luam in calcul ca aceste informatii, ajung de multe ori la agricultor prea tarziu sau nu ajung la acele persoane care trebuie. Acesta este semnalul ca acele campanii de informare mult trambitate nu si-au atins scopul in totalitate si prin urmare cei raspunzatori ar trebui sa actioneze mai mult in acest sens.

www.primariabraila.ro

Primaria Braila

www.presidency.ro

Presedintele Romaniei

www.gov.ro

Guvernul Romaniei

www.braila.anofm.ro

ANOFM Braila

www.e-guvernare.ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

www.sts.ro/ro/despre-112

Camera Deputatilor