Hramul bisericii din Salcia Tudor – Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Hramul bisericii din Salcia Tudor – Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Biserica Ortodoxa praznuieste, in fiecare an, pe 8 noimebrie, Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri.Acest eveniment a fost sarbatorit si in comuna Salcia Tudor unde cu ajutorul consiliului local, al preotului si al oamenilor din comunitate s-a putut organiza acest hram al bisericii.
In limba ebraica, numele Sfantului Arhanghel Mihail inseamna “Cine este ca Dumnezeu?”, potrivit Crestin Ortodox. El este cel care a spus: “Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu?”, si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor. Arhanghelul Mihail este cel care, scrie in Sfanta Scriptura, face ca toti mortii sa iasa din morminte, la glasul trambitei Sale.
Gavriil inseamna, in ebraica, “barbat-Dumnezeu“. Numele Sfantului Gavriil contine, in fapt, vestea ca Dumnezeu Se va face barbat, ca va asuma firea omeneasca. A fost cel care a vestit Sfintilor Parintilor Ioachim si Ana nasterea Maicii Domnului. Tot Sfantul Arhanghel Gavriil a fost cel care le arata celor trei pastori ca li S-a nascut Prunc. De asemenea, calauzeste Sfanta Familie in Egipt si aduce femeilor mironosite vestea Invierii Domnului.

Biserica Ortodoxa praznuieste, in fiecare an, pe 8 noimebrie, Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri.In limba ebraica, numele Sfantului Arhanghel Mihail inseamna “Cine este ca Dumnezeu?”, potrivit Crestin Ortodox. El este cel care a spus: “Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu?”, si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor. Arhanghelul Mihail este cel care, scrie in Sfanta Scriptura, face ca toti mortii sa iasa din morminte, la glasul trambitei Sale.Gavriil inseamna, in ebraica, “barbat-Dumnezeu“. Numele Sfantului Gavriil contine, in fapt, vestea ca Dumnezeu Se va face barbat, ca va asuma firea omeneasca. A fost cel care a vestit Sfintilor Parintilor Ioachim si Ana nasterea Maicii Domnului. Tot Sfantul Arhanghel Gavriil a fost cel care le arata celor trei pastori ca li S-a nascut Prunc. De asemenea, calauzeste Sfanta Familie in Egipt si aduce femeilor mironosite vestea Invierii Domnului.

Galerie Foto: Hramul sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril

www.primariabraila.ro

Primaria Braila

www.presidency.ro

Presedintele Romaniei

www.gov.ro

Guvernul Romaniei

www.braila.anofm.ro

ANOFM Braila

www.e-guvernare.ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

www.sts.ro/ro/despre-112

Camera Deputatilor