constantin

Festivalul de folclor “Constantin Ganescu” la Salcia Tudor

Festivalul de folclor “Constantin Ganescu” la Salcia Tudor


Faza intermediara sau intercomunala a Festivalului de Folclor Constantin Ganescu a  inceput  pe 7 martie, in comuna Salcia Tudor, la Caminul Cultural. in aceasta etapa a concursului au  participat concurentii preselectati din comunele Silistea, Vadeni, Maxineni si  Salcia Tudor:  Formatia de dans SMCL a scolii din Silistea, doi solisti instrumentisti si patru soliste dansatoare din aceeasi localitate, Formatia de dans a scolii Vadeni, Formatiile de dans Corbeanca din satul Corbu Nou si Floricica a Liceului Matei Basarab din Maxineni. Comuna gazda, Salcia Tudor, a fost reprezentata cu succes de formatiile : Mugurasii Tudorencelor (clasele I- IV si V- VIII), Tudorencele si trei solisti instrumentisti.


La sectiunea ‚Dans Popular’, categoria de vârsta 6-11 ani, au câstigat Formatiile Mugurasii Tudorencelor – sat Cuza Voda, comuna Salcia Tudor – premiul I si Corbeanca – sat Corbu Nou, Comuna Maxineni,  premiul  II. La categoria de vârsta 11-15 ani, formatia de dans Mugurasii Tudorencelor, clasele  V-VIII din Comuna Salcia Tudor a câstigat premiul I,  iar formatia scolii cu clasele  I-VIII din Comuna Vadeni, premiul al II-lea. Formatia Floricica a  Liceului  Matei Basarab din Comuna Maxineni  a ocupat locul  I la categoria de vârsta 15- 18 ani, iar Tudorencele  din  comuna Salcia Tudor  au câstigat premiul I la categoria adulti.


La sectiunea ‘Solisti Instrumentisti’, categoria de varsta 6-18 ani,  acordeonistul  Boitas Marian Gigi  din comuna Silistea a ocupat locul II (la aceasta categorie de vârsta niciun concurent nu a acumulat un numar suficient de puncte pentru a ocupa locul I). La categoria adulti, Dobrin Constantin  din comuna Salcia Tudor a câstigat  premiul I , la fluier, iar Mocanu Ion  din aceeasi  comuna, premiul al  II – lea, la acordeon.


Jurizarea a fost  facuta de specialisti in domeniile muzica si dansuri traditionale, cu experienta in domeniul folcloric: fostii elevi ai maestrului Constantin Ganescu – coregrafii Placutaris Rodica si Marinica Virgil, solista de muzica populara Maria Radu, profesor de muzica Baciu Ana –Maria, cât si de presedintele executiv al Fundatiei Fiii Brailei, doamna Georgeta Grigoras, presedintele juriului. Criteriile in baza carora juriul a realizat aprecierea concurentilor au vizat: autenticitatea costumului popular, a dansurilor si a cântecelor specifice zonei etnofolclorice a judetului Braila.


Galerie Foto: Tudorencele

www.primariabraila.ro

Primaria Braila

www.presidency.ro

Presedintele Romaniei

www.gov.ro

Guvernul Romaniei

www.braila.anofm.ro

ANOFM Braila

www.e-guvernare.ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

www.sts.ro/ro/despre-112

Camera Deputatilor