Untitled-2

Concesionari teren pasune naturala pentru amplasat campuri eoliene de producere neconventionala a energiei electrice

Concesionari teren pasune naturala pentru amplasat campuri eoliene de producere neconventionala a energiei electrice

parc eolian

Vantul este miscarea aerului datorata maselor de aer cu temperaturi diferite. Temperaturile diferite sunt cauzate de masele de apa si pamant care absorb diferit caldura soarelui. La scara globala miscarile masive de aer sunt cauzate de diferenta de temperatura intre pamantul de la ecuator si cel apropiat de poli.

Deoarece vantul va bata cat timp soarele va incalzi Pamantul este o sursa de energie regenerabila, ce este exploatata in prezent pentru a produce electricitate.
Turbinele eoliene curente functioneaza pe acelasi principiu ca si morile de vant din antichitate: palele unei elice aduna energia kinetica a vantului pe care o transforma in electricitate prin intermediul unui generator.
Cel mai mare dezavantaj al energiei eoliene este faptul ca nu se obtine electricitate cand vantul nu bate sau bate prea slab, motiv pentru care trebuie asigurata o sursa alternativa de electricitate.

In zona geografica a comunei Salcia Tudor vantul dominant este crivatul care bate cu intensitate moderata din directia NE cu o viteza de 80 – 100 km/h, aducand geruri si uscaciuni.Pentru investitori se poate concesiona teren pentru amplasarea centralelor eoliene.

www.primariabraila.ro

Primaria Braila

www.presidency.ro

Presedintele Romaniei

www.gov.ro

Guvernul Romaniei

www.braila.anofm.ro

ANOFM Braila

www.e-guvernare.ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

www.sts.ro/ro/despre-112

Camera Deputatilor